2021-07-06 08:20:48• hírek • közlemény

450 magyar tagozatos hellyel várja a felvételizőket az ország legmagasabban jegyzett gazdasági egyetemi képzése

Alapképzésen 300, míg mesterképzésen 150 hellyel várja a felvételizőket a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara, amely a nemzetközi rangsorok alapján az ország legmagasabban jegyzett, magyar nyelvű képzést is nyújtó gazdasági felsőoktatási intézménye.

A felvételizők által választható szakirányok lefedik a gazdaság minden fontosabb területét, így alapképzésen Gazdasági informatika, Marketing, Menedzsment, valamint Pénzügy és bank szakirányok közül válogathatnak a felvételizők, míg mesterképzésen három szakirány, a Digitális marketing, a Vállalati pénzügyi menedzsment és a Vállalkozásmenedzsment szakirány indul magyar nyelven. A felvételi folyamata, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is online módon kerül megszervezésre. További részletek a hu.econ.ubbcluj.ro/felveteli oldalon találhatók.


Nemzetközileg versenyképes gazdasági képzés


A kolozsvári BBTE, ezen belül pedig a gazdasági képzést nyújtó Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar rendre kiváló eredményeket ér el a nemzetközi egyetemi rangsorokban, melyek alapján egyértelműen országos első helyet foglal el, és a kelet-közép európai régióban is folyamatosan vezető szerepet játszik. A QS World University Rankings 2021-es toplistáján például az intézmény „Gazdaság és menedzsment” szakterületen országos első helyet foglal el egyetlen olyan romániai egyetemként, amely világszinten az első 500 között szerepel (pontosabban a 401-450. helyen, megj.: a kategóriák 50 helyenként kerülnek csoportosításra), egy kategóriában szerepelve neves ausztriai, finnországi vagy olaszországi egyetemekkel.


A nemzetközi versenyképességet a ranglistákon túl az intézmény diákjainak nemzetközi eredményei is alátámasztják. A BBTE magyar tagozatos közgazdász hallgatói számos nemzetközi esettanulmány-versenyre jutottak el, amelyekről szép eredményekkel tértek haza, 2020-ban dicséretet szerezve például a washingtoni Georgetown University világszintű versenyén, 2019-ben pedig második helyezést elérve a Norwegian School of Economics által szervezett gazdasági esettanulmány-versenyen. A legutóbbi tanév az intézmény történetének eddigi legjobb eredményét is elhozta, amikor a BBTE magyar tagozatos mesterképzéses közgazdász csapata első helyet szerzett a kanadai University of Calgary-n szervezett versenyen. A 4 fős diákcsapat egy világszintű selejtezőt követően jutott a 2021-es verseny 10 legjobb egyetemi csapata közé, ahol a döntőben egy 24 órás esettanulmány-oldást követően nem találtak legyőzőre.


Az oktatás magas színvonalát egy lelkes, széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező hazai oktatói csapat biztosítja, akiknek a munkáját magyarországi, franciaországi és nagy-britanniai vendégoktatók is kiegészítik.


 

A kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdász csapata nyerte a kanadai University of Calgary versenyét


Gyakorlatorientált oktatás


A képzések során kiemelt figyelmet kapnak a vállalati együttműködések, amelyek már az egyetemi képzés során valós, gyakorlatias gazdasági tapasztalattal vértezik fel az intézmény hallgatóit. A BBTE magyar tagozatos közgazdász képzésén több mint 40 helyi és nemzetközi vállalattal dolgozhatnak együtt hallgatók. Ezek az együttműködések több elemből épülnek fel: a vállalati meghívott előadóktól, a valós esettanulmányokon, órai vállalati projekteken és vállalatlátogatásokon át, egészen a szakmai gyakorlat vagy nyári internship programokig számos olyan lehetőség nyílik a diákok előtt, melyek során vállalati közegben is kipróbálhatják az egyetem padjaiban elsajátított ismereteket.


A BBTE magyar tagozatos közgazdász mesterképzésein például már 4 éve működik az a program, amelynek keretein belül a délutáni mesteris órák mellett az intézmény vállalati partnerei részmunkaidős állásokat kínálnak fel a hallgatóknak, akik így a mesterképzés sikeres elvégzése után, az mesterfokú oklevél mellett már valós, munkaszerződéses vállalati tapasztalat birtokában kerülhetnek ki a munkaerőpiacra.


Egyetemi hallgatók vállalatlátogatása a Autonet szatmárnémeti székhelyén


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: